Xero Shoes sta leta 2009 ustanovila zakonca Steven Sashen in Lena Phoenix. Ko se je Steven ponovno začel ukvarjati s tekom se je neprestano soočal s poškodbami. Po predlogu prijatelja je poskusil teči bos in ugotovil, da je to naravna rešitev za njegove težave. Ker je želel ves čas čutiti udobje in prednosti naravnega gibanja, je zase in za Leno izdelal minimalistične sandale. Tudi njena hoja se je spremenila, korak je postal lažji in telo se je bolj sprostilo. In zanimanja drugih za edinstvene sandale so nastali Xero Shoes.

Xero shoes so v prvi vrsti namenjeni stopalom. Zato so njihovi čevlji lahki in stopalom omogočajo naravno gibanje, upogibanje in čutenje. Ne glede na to, ali ste resen ali priložnostni športnik, Xero Shoes vas s svojim udobjem, vzdržljivostjo in slogom popelje kamorkoli želite.

Ker pri Xero Shoes želijo zmanjšati sledi, ki jih puščajo v okolju, so njihovi čevlji trpežni in dolgotrajni. Kadar je možno, uporabljajo tudi obnovljive ali reciklirane materiale za zmanjšanje količine odpadkov.

Xero čevlji so oblikovani v Koloradu v ZDA, izdelani pa na Kitajskem. Njihova proizvodnja je odgovorna, etična in pravična.