plus12 merilec

14.90

Cena je v zadnjih 30 dneh nespremenjena.

plus12 merilec za stopala in čevlje vam olajša izbiro in nakup čevljev tako za otroke kot za odrasle.

Prepričajte se ali se čevlji prilegajo stopalom.

Ni na zalogi

Pošlji sporočilo, ko je izdelek na voljo

Kategorije:

Merilec plus12 je priročen pripomoček, s katerim preprosto izmerite notranjo dolžino čevlja ali stopala. Primeren je za otroke in odrasle.

Pri merjenju čevlja boste dobili natančno notranjo dimenzijo čevlja v mm. Pri merjenju stopala merilec plus12 samodejno doda 12 mm dodatnega prostora, saj naj bi bila notranja dolžina čevlja za pravilno prileganje 12mm daljša od stopala. S plus12 merilcem lahkor redno preverjate, ali so otrokovi čevlji še ustrezni, saj nošenje premajhnih čevljev povzroča poškodbe otroških stopal.

– merjenje notranje dolžine čevlja
– merjenje dolžine stopala (vključno z +12 mm)
– majhen in kompakten
– preprosta uporaba
– izmeri dolžino do 30 cm
– priložena navodila

Merjenje stopala
Dolžino stopala določite tako, da peto položite na modri lok in merilni trak z rdečo puščico nastavite na najdaljši prst. Na hrbtni strani merilnega traku odčitate dolžino, ki že vključuje 12 mm dodatnega prostora. To je notranja dolžina primernega čevlja.

Merjenje čevlja
Postopek je podoben, kot pri merjenju stopala, le da odčitate notranjo dolžino čevlja. Merilec plus12 vstavite v čevelj,modri del pritisnite na peto in z drsnikom raztegnite merilec dokler se rdeča puščica ne dotakne konca čevlja. Na hrbtni strani merilnega traku odčitate dejansko notranjo dolžino čevlja.
Če rdeča puščica ne doseže konca prstnega dela čevlja, pomeni, da je konica čevlja prenizka.

Ali se čevelj prilega?
Če je meritev stopala plus12 enaka meritvi čevlja, potem se čevelj prilega in omogoča potrebnih 12 mm dodatnega prostora v notranjosti. Če na primer dobite pri merjenju stopala dolžino 180 mm, mora biti tudi notranja dolžina čevlja 180 mm. Pri novih čevljih lahko pustite nekaj več prostora za rast, vendar nikoli več kot 17 mm. Na primer, če stopalo meri 180 mm, notranjost čevlja ne sme biti daljša od 185 mm.