Svetujemo vam, da si pred uporabo naše spletne trgovine preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Če boste nadaljevali z nakupom v spletni trgovini Barefoot Booby, pomeni, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji naše spletne trgovine. Podjetje Booby, Petra Kastelic s.p. si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Barefoot Booby. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete pogoje poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Barefoot Booby so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji obravnavajo delovanje Barefoot Booby, pravice uporabnika, ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

S spletno trgovino Barefoot Booby upravlja podjetje Booby, Petra Kastelic s.p. (v nadaljevanju ponudnik ali Barefoot Booby). Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Obiskovalec postane uporabnik z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi, da je z njimi v celoti seznanjen.

Podatki podjetja:

Booby, Petra Kastelic s.p.
Vodovodna cesta 3a
1000 Ljubljana
Slovenija

Matična številka: 8342822000
Davčna številka: SI96221020
Datum vpisa: 1.1.2019

IBAN: SI56 6100 0002 1065 449, odprt pri Delavska hranilnica d. d.

E-pošta: hello@barefoot-booby.com
Telefon: 040 472 272

Dostopnost informacij

Barefoot Booby se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (ter način, kraj in rok dostave), ter rok veljavnosti tega podatka,
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Vrste uporabnikov

Za nakupovanje v spletni trgovini Barefoot Booby registracija ni potrebna, obiskovalec lahko z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte kot gost opravi hitri nakup.

Registracija prinaša številne ugodnosti in olajša nadaljnje nakupe, saj omogoča pregled zgodovine naročil, sledenje naročilom, shranjevanje izdelkov na seznam želja ter shranjevanje več naslovov za dostavo.

Ob registraciji v spletno trgovino Barefoot Booby obiskovalec postane član spletne trgovine Barefoot Booby. Član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Uporabnik s svojimi uporabniški podatki ob vsakem obisku spletne trgovine Barefoot Booby dostopa do svojega profila »Moj račun«. Uporabnik se ponovno vpiše v svoj račun v razdelku »Prijava«, kjer vpiše svoje podatke in potrdi registracijo.

Ponudba izdelkov in cene

Cene v spletni trgovini Barefoot Booby so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Cene so navedene v EUR in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Vsi izdelki so na voljo do odprodaje zalog.

Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas. Popusti in kode za popust se med seboj praviloma ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače.

Vplačana sredstva po darilnih bonih in predračunih se ne obrestujejo.

Lastnosti izdelkov

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Oznake izdelkov

 • Izdelek z oznako “Novo” je na novo dodan izdelek v ponudbo Barefoot Booby. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.
 • Izdelek z oznako “Odprodaja” ima še dodatno znižano ceno glede na redno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega izdelka. Odstotek znižanja je naveden ob izdelku.
 • Izdelek z oznako “Ni na zalogi” trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi v skladišču.
 • Izdelek z oznako “Razprodano” ni več dobavljiv. To pomeni, da izdelek ne bo več dobavljiv.
 • Izdelek z oznako “Znižano” kupcu omogoča nakup izdelka po posebej znižani ceni glede na redno ceno.
 • Izdelek z oznako “Zadnji kos” je zadnji kos tega izdelka na zalogi v skladišču Barefoot Booby.

Naročilo

Naročanje poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah.

Kupoprodajna pogodba med Barefoot Booby in kupcem je v spletni trgovini Barefoot Booby sklenjena v trenutku, ko Barefoot Booby kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. V sporočilu so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Barefoot Booby kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Barefoot Booby in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-mail naslov hello@barefoot-booby.com kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

Postopek nakupa

Naročanje v spletni trgovini Barefoot Booby je varno in enostavno. Do nakupa pridete v petih korakih

Izbira izdelka: Na spletni strani www.barefoot-booby.com izberite izdelek in kliknite na gumb ”dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknite na povezavo ”Prikaži košarico” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.

Nakupovalna košarica: Na spletni strani www.barefoot-booby.com se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono in kliku na povezavo “Poglej košarico”) uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na “križec” ob izdelku, ki ga želi odstraniti. Če želi uporabnik kupovati naprej, mora klikniti na povezavo ”Skrij košarico”. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino. Če želi uporabnik nakup zaključiti, mora klikniti na gumb “na blagajno”.

Blagajna: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

 • Podatki plačnika: posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, naziv podjetja, če želite račun na podjetje, izberete državo, vpišete ulico, poštno številko, mesto, telefon in e-poštni naslov) in jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila.
 • Naslov za dostavo: Če želite dostavo na drugi naslov to označite in vpišete zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in tel. številko), drugače bodo izdelki dostavljeni na naslov, ki bo na računu.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • Kode za popust ali darilni boni: Če ima uporabnik veljavno kodo za popust ali darilni bon jo vpiše v polje ‘koda kupona’ in klikne gumb ”unovči kupon”.
 • Opombe: V polje lahko vpišete svoje opombe.
 • Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med dostavno službo DPD ali osebnim prevzemov v poslovnih prostorih Barefoot Booby na Bogišićevi 6 v Ljubljani.
 • Način plačila: Izbira se lahko med naslednjimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, s plačilno kartico ali z Revolut Pay računom.
 • Pregled naročila: Vsebina košarice, cena izdelkov, strošek poštnine in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici še preden se zaključi naročilo.

Zaključek naročila: Pred klikom na gumb ‘Oddaj naročilo’ je treba še obkljukati okence, da se strinjate z našimi pogoji poslovanja. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše besedilo ”Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup!”

Postopek obveščanja o nakupu

Barefoot Booby naročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupec ima pri tem koraku še vedno možnost, da naročilo prekliče. Registriranim uporabnikom so na strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Barefoot Booby naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Barefoot Booby lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

Ponudnik v dogovorjenem roku izdelke pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem. O tem po elektronski pošti obvesti kupca in ga hkrati seznani s številko sledenja, s katero lahko sledi paketu pri dostavni službi, ki je bila izbrana.

Preklic naročila

Oddano naročilo lahko uporabnik brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o odpremi blaga oziroma, da je pripravljeno za prevzem. Preklic naročila je možno izvesti le na hello@barefoot-booby.com. Ob preklicu mora uporabnik obvezno navesti številka naročila ter ime in ime in priimek kupca.

Barefoot Booby si pridržuje pravico, da zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. Na primer, če izdelki iz naročila niso dobavljivi, če obstaja sum, da gre za namišljen nakup, kjer pred pošiljanjem kontaktiramo kupca in se le ta ne odzove, če so pri naročilu posredovani nepopolni podatki ali če pri naročilu pride do tehnične napake. Ponudnik bo pred tem stranko obvestil na e-naslov ali telefonsko številko, ki sta bila podana ob naročilu. V primeru, da se stranka ne odzove v roku petih (5) delovnih dni, lahko ponudnik sam prekliče oddano naročilo. Če je bilo naročilo na kakršen koli način že plačano, se kupcu kupnino vrne. Za vračilo potrebujemo kupčevo ime in priimek, naslov ter TRR.

Načini plačila

Spletna trgovina Barefoot Booby omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu

Ob oddaji naročila se ustvari predračun, ki ga prejmete skupaj s potrditvenim mailom za vaše naročilo. Na dokumentu je zapisana številka transakcijskega računa ter sklicna številka. Kupec plača po predračunu na transakcijski račun Barefoot Booby. Naročilo gre naprej v proces obdelave po prejemu plačila. Veljavnost predračuna je 3 delovne dni. V tem času so naročeni izdelki rezervirani za vas.

 • po povzetju

Plačilo po povzetju se opravi dostavljalcu ob dostavi blaga na izbran naslov. Ta način plačila ni na voljo za prevzem spletnega naročila v poslovalnici.

Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino ali plačilno kartico, ko vam dostavi naročeno blago. Stroške storitve plačevanja po povzetju, ki jih zaračunava DPD, krije Barefoot Booby, zato ob dostavi dostavljalcu z gotovino plačate samo dejanski znesek iz naročila v spletni trgovini Barefoot Booby. Ta ugodnost velja samo za plačila z gotovino. Za plačilo s plačilno kartico dostavljalec zaračuna provizijo po njegovem ceniku.

 • s plačilnimi karticami

Plačilo opravite s kreditno kartico preko spletnega plačilnega vmesnika Revolut (preusmeritev na varno plačilo). Plačate lahko z debetnimi ali kreditnimi karticami MasterCard in Visa.

 • s plačilnimi karticami

Plačilo opravite s kreditno kartico preko spletnega plačilnega vmesnika Revolut (preusmeritev na varno plačilo). Plačate lahko z debetnimi ali kreditnimi karticami MasterCard in Visa.

 • z Revolutom

Pri plačilu preko Pay with Revolut vmesnika, bo kupec preusmerjen na njihovo stran oziroma aplikacijo, kjer se bo vpisal v svoj Revolut račun in izvedel plačilo. Revolut velja za varen, hiter in anonimen sistem online plačevanja v realnem času ob takojšni online avtorizaciji. Več podatkov o Pay with Revolut in pravicah uporabnikov najdete tukaj.

Odprema blaga in dostava

Vsa naročila bomo odposlali v najkrajšem možnem času. Pakete odpremimo najkasneje 1-3 delovne dni po plačilu blaga. Če pride do zamude pri dostavi, ponudnik o tem obvesti kupca, ki lahko odstopi od pogodbe.

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije je DPD, vendar si Barefoot Booby pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Stroški dostave po Sloveniji so pri nakupu nad 80 € brezplačni. Za nakupe do vrednosti 80 € znaša strošek dostave 3,50€.

Možen je tudi osebni prevzem v prostorih Barefoot Booby na Bogišičevi 6 v Ljubljani. V tem primeru stroškov prevzema ni, za prevzem paketa pa se treba predhodno dogovoriti na hello@barefoot-booby.com ali 040 472 272. Ob osebnem prevzemu plačilo po povzetju ni možno, kupec predhodno plača naročilo s kartico, z Revolut Pay računoma ali po predračunu.

Izdaja računa

Barefoot Booby po dostavi in plačilu naročenih izdelkov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Darilni boni

Darilni bon je dokument, ki ga Barefoot Booby proti plačilu izda kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), ponudnik Booby, Petra Kastelic s.p. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Barefoot Booby.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini Barefoot Booby. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih izdelkov. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Skupna vrednost izdelkov mora biti 1 € višja od vrednosti darilnega bona. Z darilnim bonom lahko plačate skupni znesek izdelkov, ne pa tudi stroškov dostave.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

Uporaba darilnega bona

 1. Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 2. Na blagajni v okence “koda kupona” vpišete kodo darilnega bona in kliknete gumb ”Unovči kupon”.
 3. Unovčite lahko več darilnih bonov hkrati. Posamezne kode ločite s presledkom ali vejico.
 4. Ko vpišete kodo bona, se vrednost darilnega bona avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 5. Nato samo še oddate spletno naročilo.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Barefoot Booby. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Barefoot Booby ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Popusti in kode za popust se med seboj praviloma ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače. Kod za popust ni možno menjati za gotovino.

Uporaba kode za popust

 1. Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 2. Na zaključku blagajne v okence ”koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb “Unovči kupon”.
 3. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Popusti se med seboj izključujejo. Če hkrati unovčiti tudi darilni bon, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.
 4. Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 5. Nato samo še oddate spletno naročilo.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da ko ste na blagajni, pri podatkih za račun vpišete še naziv podjetja in davčno številko. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Barefoot Booby.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema izdelka brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Zavezanci za DDV so dolžni ob oddaji naročila navesti tudi svojo davčno številko.

Poškodovana, uničena ali izgubljena pošiljka

Svetujemo vam, da naročene izdelke ob prevzemu pošiljke pregledate in v primeru, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas o tem nemudoma obvestite na hello@barefoot-booby.com. Na e-naslov nam pošljite tudi fotografije zunanje embalaže, fotografijo DPD nalepke s podatki o pošiljatelju in prejemniku, fotografijo notranje embalaže ter fotografije poškodovane vsebine paketa. Skupaj z DPD bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Embalažo do zaključka reklamacije shranite.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Če vam izdelek ne ustreza, ga lahko vrnete ali zamenjate. Če potrebujete pomoč pri nakupu nam pišite ali nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali.

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico (iz 43.c člena Zakona o varstvu potrošnikov), da v štirinajstih dneh podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov hello@barefoot-booby.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za odstop od pogodbe začne teči od dneva, ko je potrošnik sprejel blago.
 • Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Kupljeno blago mora kupec v teh primerih prodajalcu vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe, v nepoškodovani embalaži z vsemi pripadajočimi etiketami in dokumentacijo. Kot kupec sami nosite breme za nevarnost izgube, poškodbe ali uničenja izdelka, ki ga želite vrniti ali zamenjati, razen če je do tega prišlo brez vaše krivde. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Če prejmemo izdelek s poškodovano embalažo (ki ni bila zaščitena za namen prevoza), odštejemo od vračila 20% znesek kupnine.
 • Vračilo plačila bomo opravili najkasneje v 14-ih dneh po odstopu od pogodbe oziroma prejemu blaga. Prejeta plačila običajno vrnemo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Če je vaše plačilo naročila bilo po povzetju, se vrne denar na vaš TRR. V primeru plačila po povzetju ali po predračunu, mora kupec ob vračilu blaga za namen vračila kupnine sporočiti osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi vračilo plačila. Denarja ne vračamo v gotovini.
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Vračilo izdelka

 • Ob vračilu izdelka morate izpolniti obrazec za vračilo, ki ga najdete na naši spletni strani. Brez oddanega in izpolnjenega obrazca vračila ne bodo obravnavana.
 • Ko vračate izdelke, v obrazec naložite še original račun, ki smo vam ga poslali na vaš e-naslov.
 • Naslov za posredovanje (pošiljanje) izdelkov prodajalcu je: Barefoot Booby, Bogišićeva 6, 1000 Ljubljana, Slovenija.
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da izdelke ustrezno pripravite za transport.
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stvarna napaka

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Izdelek ima stvarno napako, če:

 • nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le simbolično.

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Kupec lahko reklamirano blago vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se o tem najprej dogovorite preko elektronskega naslova hello@barefoot-booby.com. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Varnost nakupa

Barefoot Booby uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Odgovornosti kupca

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih (8) dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Vaša kreditna kartica bo ob potrditvi vašega naročila direktno obremenjena. Znesek, ki bo bremenil vašo kartico, se lahko razlikuje od zneska navedenega na naši strani, saj je odvisen od doplačil ali pristojbin izdajatelja vaše kartice (in/ali ponudnika kartice) uveljavljenih med postopkom transakcije.

Ne nosimo odgovornosti za pristojbine povezane s spreminjajočimi se menjalnimi tečaji in doplačil določenih s strani vaše banke, kot tudi za vse ostale dodatne pristojbine za transakcije v tuji valuti, ki vam jih zaračuna izdajatelj vaše kartice, v primeru da EUR ni valuta, v kateri vam izdajatelj vaše kreditne kartice izdaja račune.

Varovanje osebnih podatkov

Barefoot Booby spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovini Barefoot Booby in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 in ZVOP-1. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.


Komunikacija

Spletna trgovina Barefoot Booby bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila Barefoot Booby bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Avtorske pravice

Spletna trgovina Barefoot Booby je v lasti podjetja Booby, Petra Kastelic s.p., vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Omejitev odgovornosti

Barefoot Booby se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost objavljenih podatkov na spletnih straneh. Kljub temu pa so vsebinske napake spletne strani možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Podatki na straneh

Pridružujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb splošnih pogojev in vsebine Barefoot Booby.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko z Barefoot Booby poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda pisno prek e-poštnega naslova hello@barefoot-booby.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Barefoot Booby prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normative Booby, Petra Kastelic s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Booby, Petra Kastelic s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pomoč in dodatna vprašanja

Za vsa vaša vprašanja smo vam na voljo preko e-naslova hello@barefoot-booby.com ali po telefonu na 040 472 272, od ponedeljka do petka med 9:00 in 15:00 uro.

Želimo vam prijeten in ugoden nakup!

Pogoji veljajo od 9. december 2022.