Izbira čevljev in velikosti

Pri merjenju stopal je najbolj pomembno, da stopalo izmerite natančno, in na obeh nogah. Obstaja več načinov kako izmeriti nogo. Dolžino in širino lahko določite tako, da nogo obrišete, se postavite ob steno, ali pa nogo postavite v škatlo in označite ter odmerite najdaljši in najširši del noge. Dolžino noge lahko preprosto izmerite tudi s Plus12 merilcem. Bolj podrobno smo vse te načine opisali v zapisu Kako izmeriti stopalo in izbrati primerno obutev?

Ko ste si izmerili dolžino in širino noge, morate dodati še nekaj milimetrov za gibanje stopal in prstov. Trenutne raziskave priporočajo, da k tej dolžini dodate 10-12 mm. To velja za celoletno obutev odraslih. Zimski čevlji imajo lahko malo več prostora, saj imamo navadno obute debelejše nogavice, medtem ko se pri sandalih priporoča manj prostora. Pri otrocih je treba upoštevati, da hitro rastejo zato so čevlji lahko tudi do 15mm večji od stopala, medtem ko lahko malčke, preveliki čevlji ovirajo pri hoji.

Mere vašega stopala z dodanim prostorom za gibanje primerjajte z notranjimi dimenzijami čevljev, ki so navedene pri vsakem izdelku. Ne pozabite preveriti tudi širine čevlja, ki naj bi bila najmanj 2 mm večja od stopala.

Meritve naj vam bodo v pomoč pri izbiri primernih čevljev, še vedno pa je treba na koncu preveriti tudi ali se čevelj ujema z vašo obliko in volumnom stopala ter obliko prstov. Bolj podrobno smo izbiro idealne velikosti in kaj vse vpliva na dobro prileganje čevljev opisali v zapisu Kako izmeriti stopalo in izbrati primerno obutev?

Če niste prepričani, katera velikost je prava, vam z veseljem svetujemo in pomagamo pri izbiri.

Vsak izdelek ima objavljeno tabelo velikosti, ki je sestavljena na podlagi rezultatov lastnih meritev. Notranja dolžina čevljev je izmerjena s Plus12 merilcem, notranja širina pa s teleskopskim merilcem. Notranja dolžina je razdalja med sredino pete in najbolj oddaljenim prstnim delom. Širina pa je izmerjena pravokotno na os čevlja, tam kjer je prstni del najširši.

Meritve naj vam bodo v pomoč pri izbiri čevljev, še vedno pa so možna odstopanja od navedenih dimenzij, prav tako se lahko razlikujejo od meritev proizvajalca.

Seveda. Za obisk showrooma na Celovški cesti 149a v Ljubljani si rezervirajte termin preko spletnega koledarja.

Naročilo

Naročanje v spletni trgovini Barefoot Booby je varno in enostavno. Do nakupa pridete v štirih korakih:

 1. Izbira izdelka: Ko na spletni strani izberete izdelek, kliknite na gumb ‘Dodaj v košarico’. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite zaključiti nakup, kliknite na povezavo ‘Prikaži košarico’ in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Nakupovalna košarica: Na spletni strani se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono in kliku na povezavo ‘Poglej košarico’) prikažejo izdelki, ki ste jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, morate klikniti na ‘križec’ ob izdelku, ki ga želite odstraniti. Če želite naprej kupovati, kliknite na gumb ‘Nadaljuj z nakupom’ in vrnili se boste nazaj v spletno trgovino. V nasprotnem primeru klikneti na gumb ‘Nadaljuj na blagajno’.
 3. Blagajna: Če imate veljavno kodo za popust ali darilni bon, jo vpišite v polje ‘Koda kupona’ in potrdite z gumbom ‘Unovči kupon’.
  Za dokončanje naročila morate izpolniti še vse potrebna podatke o plačniku. Obvezni polja so označeni z zvezdico in jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila. Če želite ustvariti uporabniški račun, obkljukajte polje ‘Ustvarite račun?’ in pri naslednjem naročilu bodo vaši podatki že shranjeni.
  V naslednjem koraku imate možnost, da izberete dostavo na drug naslov in vnesete naslov za pošiljanje, drugače bodo izdelki dostavljeni na naslov plačnika. Če nam želite ob naročilu karkoli sporočiti, to zapišite v polje ‘Opombe naročila’.
  V zadnjem koraku preverite vsebino košarice in ceno izdelkov, označite želen način dostave ter izberite plačilo (po predračunu, po povzetju, s PayPal računom ali plačilno kartico).
 4. Zaključek naročila: Pred klikom na gumb ‘Oddaj naročilo’ preverite skupni znesek za plačilo in obkljukajte okence, da se strinjate z našimi pogoji poslovanja. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše besedilo ‘Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.’

Če čevlji v želeni velikosti niso na voljo nam pišite in sporočili vam bomo, če in kdaj pričakujemo novo dobavo oziroma bomo preverili, če je možna dobava pri dobavitelju.

Seveda. Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na blagajni, pri podatkih za račun vpišete še naziv podjetja in davčno številko. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja Barefoot Booby, le da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je, da pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema.

Dostava in osebni prevzem

Stroški dostave po Sloveniji so pri nakupu nad 80 € brezplačni. Za nakupe do vrednosti 80 € znaša strošek dostave 3,50€. 

Vsa naročila bomo odposlali v najkrajšem možnem času. Pakete v večini primerov oddamo v roku 24 ur od prejema plačila.

DPD, naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije, po navadi dostavi paket naslednji delovni dan po oddaji paketa.

Če pride do zamude pri dostavi, ponudnik o tem obvesti kupca, ki lahko odstopi od pogodbe.

Osebni prevzem je možen v Barefoot Booby showroomu na Celovški cesti 149a v Ljubljani. V tem primeru stroškov prevzema ni, za prevzem paketa pa se treba predhodno dogovoriti na hello@barefoot-booby.com ali 040 594 740. Ob osebnem prevzemu plačilo po povzetju ni možno, kupec predhodno plača naročilo s kartico ali po predračunu.

Svetujemo vam, da naročene izdelke ob prevzemu pošiljke pregledate in v primeru, da je izdelek ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, nas o tem obvestite na kontaktni e-naslov hello@barefoot-booby.com ali po telefonu na 040 594 740.

Ker nam narava in okolje veliko pomenita, je vsa naša embalaža brez plastike in kar se da ekološka. Pakete pakiramo v biorazgradljive vrečke, papir ali kartonske škatle. Prav tako je tudi naš lepilni trak iz papirja, lepilo pa iz škroba, tako da ga lahko odvržete skupaj z embalažo med papir.

Plačila

V spletni trgovini Barefoot Booby je možno plačilo po povzetju, po predračunu, s plačilnimi karticami preko spletnega plačilnega vmesnika Revolut ter z Revolut računom.

Več o načinih plačila si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.

Lahko, vendar vam bo dostavljalec zaračunal provizijo za plačilo s kartico po aktualnem ceniku.

Veljavnost predračuna je 3 delovne dni. V tem času so naročeni izdelki rezervirani za vas.

Plačila s karticami so izvedena preko spletnega plačilnega vmesnika Revolut. Plačilna sistem je varen, hiter in anonimen, online plačevanje pa poteka v realnem času ob takojšni online avtorizaciji. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Ker želimo čim manj vplivati na okolje, pri Barefoot Booby računov ne tiskamo, temveč jih pošljamo v pdf formatu na e-naslov kupca. Če želite račun v tiskani obliki, nam sporočite in poslali vam ga bomo po navadni pošti.

Darilni boni

Na voljo imamo darilne bone v vrednosti 10€, 20€ in 50€. Seveda pa jih lahko tudi združite in vam jih na vašo željo pošljemo kot en darilni bon. Želje sporočite pod opombe na blagajni.

Darilni bon lahko naročite na TUKAJ.

Darilni bon lahko pošljem po navadni pošti v tiskani obliki ali na mail v e-obliki. Tiskani so natisnjeni na recikliran papir in vam ga v darilni kuverti brezplačno pošljemo po pošti. V primeru, da darilni bon pošljemo obdarovancu, lahko pripišemo tudi osebno sporočilo. Digitalni bon pošljemo na mail takoj, ko prejmemo plačilo, in ga lahko potem v pdf obliki posredujete naprej ali natisnete.

Bon je unovčljiv le v celotnem znesku.

Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Ko ste izbrali izdelke, ki jih želite kupiti in jih oddali v košarico nadaljujte na blagajno. V polje ‘Koda kupona’ vpišete kodo darilnega bona in kliknete gumb ‘Unovči kupon’. Unovčite lahko več darilnih bonov hkrati, posamezne kode pa ločite s presledkom ali vejico.

Vrednost darilnega bona se bo avtomatsko odštela od zneska vašega naročila in ostal vam bo znesek, ki ga je treba še poravnati.

Če želite hkrati unovčiti darilni bon in kodo za popust, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

Koda za popust

Aktivna koda za popust bo objavljena na spletni strani Barefoot Booby, na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Barefoot Booby ali drugih medijih.

Popusti in kode za popust se med seboj praviloma ne seštevajo, razen v primeru, ko je navedeno drugače.

Ko ste izbrali izdelke, ki jih želite kupiti in jih oddali v košarico nadaljujte na blagajno. V polje ‘koda kupona’ vpišite kodo za popust in potrdite z gumbom ‘Unovči kupon’. Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Popusti se med seboj izključujejo. Vrednost kode za popust se bo avtomatsko odštela od zneska vašega naročila in ostal vam bo znesek, ki ga je treba še poravnati.

Vsakršna koda je časovno omejena in se mora izkoristiti v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. Najverjetneje je vaša koda že potekla.

Če želite hkrati unovčiti darilni bon in kodo za popust, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.

Vračila in menjava blaga

Potrošnik ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 • Ob vračilu izdelka morate izpolniti obrazec za vračilo, ki ga najdete na naši spletni strani. Brez oddanega in izpolnjenega obrazca vračila ne bodo obravnavana.
 • Izdelek mora biti nepoškodovan, v nespremenjeni količini, brez sledov uporabe, v nepoškodovani embalaži ter z vsemi pripadajočimi etiketami in dokumentacijo.
 • Ko vračate izdelke prodajalcu priložite tudi kopijo računa.
 • Blago je treba vrniti najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe na naš naslov: Barefoot Booby, Celovška 149a, 1000 Ljubljana ,
 • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da izdelke ustrezno pripravite za transport.
 • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Več o vračilih in odstopu od pogodbe si lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.

Če vam velikost ne ustreza in želite drugo številko, nam pišite in dogovorili se bomo za menjavo, če je izdelek v želeni velikosti na voljo. Z veseljem vam tudi svetujemo pri izbiri velikosti glede na meritve in lastnosti vašega stopala.

V primeru zamenjave izdelka, ponovno krijete stroške pošiljanja, če je vrednost izdelka nižja od 80€.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja tukaj. Več o uvejavljanju stvarne napake pa lahko preberete v Splošnih pogojih poslovanja.

Uporabniški profil

Za nakupovanje v spletni trgovini Barefoot Booby registracija ni potrebna, obiskovalec lahko z enkratnim vpisom v spletno trgovino prek elektronske pošte kot gost opravi hitri nakup.

Registracija vam olajša nadaljnje nakupe, saj omogoča pregled zgodovine naročil, sledenje naročilom, shranjevanje izdelkov na seznam želja ter shranjevanje več naslovov za dostavo.

Desno zgoraj kliknite na ikono za uporabniški profil in odprla se vam bo stran za prijavo ali registracijo novega uporabnika. Pod ‘Registracija’ vnesite vaš e-naslov in poslali vam bomo e-sporočilo s povezavo do strani, kjer si boste nastavili geslo in ustvarili uporabniški profil.

Uporabnik lahko svoj naslov elektronske pošte ali geslo kadarkoli zamenja v svojem uporabniškem profilu.

Desno zgoraj kliknite na ikono za uporabniški profil in se prijavite v račun. V zavihku ‘Podrobnosti računa’ lahko nastavite novo geslo in /ali e-naslov.

Desno zgoraj kliknite na ikono za uporabniški profil in pod gumbom za prijavo kliknite na ‘Ali ste pozabili geslo?’. Odprla se vam bo nova stran, kjer vnesete vaše uporabniško ime ali e-naslov, da vam pošljemo povezavo za ponastavitev gesla.

Izdelke dodate na seznam želja s klikom na srček zraven posameznega izdelka.

Dodatna vprašanja

Če niste našli odgovora na vaše vprašanje, nam pišite na hello@barefoot-booby.com ali nas pokličite na 040 594 740.